Gyerehozzánk fallabdázni

Fallabda

Profi oktatók a goldban

Oktatóink

Focizz a Goldban

Teremfoci

Jó hangulat és kemény edzés?

Iron Box!

Tudj meg többet Alakformáló és Keleti Masszázs stúdiónkról

Szépség

Kattints ide aktuális árlistáinkhoz

Sport

Reggeltől estig várunk a többszörös díjnyertes Bisztró vendéglőnkben

Gold Bisztró
  • Sport

    Kattints ide aktuális árlistáinkhoz

  • Szépség

    Tudj meg többet Alakformáló és Keleti Masszázs stúdiónkról

  • Gold Bisztró

    Reggeltől estig várunk a többszörös díjnyertes Bisztró vendéglőnkben

A magyar gyermekek- fiatalok nincsenek jobban elhízva az európai átlagnál. Ugyanakkor sokkal több a kövér fiú, mint a lány. Az utcán, a strandokon járva sokaknak úgy tűnik, hogy Magyarországon látványosan megnőtt az elmúlt évtizedekben a túlsúlyos gyerekek aránya.

Negyven év alatt tízszeresére nőtt a túlsúlyos fiatalok aránya

Hogy nem csak az idősebb generációk mindenkori "bezzeg a mi időnkben" sóhajtozásáról van szó, az egyértelműen kiderül az ELTE Embertani Tanszéke és az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI) végezte 2012-es felmérésből, de a WHO és a londoni Imperial College adatai szerint is 2016-ban több mint tízszer akkora volt az elhízott gyermek- és serdülőkorúak aránya, mint 1975-ben. 124 millióan túlsúlyosak. A jelentés 200 ország adatait vizsgálta. (Ha pedig nemcsak a fiatalokat nézzük: Az elhízás aránya a világon megkétszereződött 1980 és 2014 között. Legalább 2,8 millióan halnak meg évente a túlsúly vagy az elhízás következményei miatt a világszövetség adatai alapján.)

Nagy-Britanniában minden tizedik 5-19 éves fiatal túlsúlyos. A túlsúlyos fiatalok pedig nagyobb valószínűséggel túlsúlyosak felnőtt korukban is, ezért komoly egészségügyi problémáknak vannak kitéve, köztük a diabétesznek és a ráknak.

A jelenség kezelése 2025-re évi 920 milliárd dollárba fog kerülni globálisan a jelentés szerint. A gazdag országokban jellemzően beállt a túlsúlyosok szintje, a világ többi részén viszont egyre növekszik az arány. A fő ok az olcsó, hízlaló élemiszerek terjedése lehet és a kevesebb testmozgás.

A világszövetség azt írta: az elhízás és az alultápláltság egyszerre lehet jelen ugyanabban az országban, közösségben vagy háztartásban is. A WHO azt ajánlja: az élelmiszeripar támogassa az egészséges táplálkozást a feldolgozott élelmiszerek só-, cukor- és zsírtartalmának csökkentésével, valamint az ilyen termékek reklámozásának korlátozásával.

Más kutatások eredményei alapján, Európa más országaiban tulajdonképpen a prevenció és az egészségmegőrzés miatt sportolnak az emberek, nálunk Magyarországon a „jól kinézés” az elsődleges.

Mi azt javasoljuk, hogy jár hetente háromszor sportolni, legyen az foci, fallabda vagy jóga de bármi más is jót tesz egészségednek és a hangulatodnak, főleg a borongós őszi napokon!

Várunk a Gold Centerben nagy szerettel és jobbnál jobb akciókkal!

Kérdésed van?
Tedd fel:

Partnereink: