Gyerehozzánk fallabdázni

Fallabda

Profi oktatók a goldban

Oktatóink

Focizz a Goldban

Teremfoci

Jó hangulat és kemény edzés?

Iron Box!

Tudj meg többet Alakformáló és Keleti Masszázs stúdiónkról

Szépség

Kattints ide aktuális árlistáinkhoz

Sport

Reggeltől estig várunk a többszörös díjnyertes Bisztró vendéglőnkben

Gold Bisztró
 • Sport

  Kattints ide aktuális árlistáinkhoz

 • Szépség

  Tudj meg többet Alakformáló és Keleti Masszázs stúdiónkról

 • Gold Bisztró

  Reggeltől estig várunk a többszörös díjnyertes Bisztró vendéglőnkben

Spinning

A Spinning egy zenére, edzői vezetéssel, csoportosan végzett teremkerékpározási tréning. Egy szabványosított, jól követhető, zenés óra rögzített Spinning kerékpáron. Koncepciójánál, felépítésénél fogva szinte mindenki űzheti, korra, nemre, edzettségi állapotra való tekintet nélkül.

Az Spinning edzés hangulatos, magával ragadó, és intenzitását tekintve nem hasonlítható más aerobik órákhoz.

Az egyik legkiválóbb kardió edzés, amely nem csak állóképességünket javítja, de biztonságos és hatékony módszere lehet a fogyásnak, amennyiben rendszeresen látogatjuk az órákat.

 

 

 

 

A Spinning előnyei:

 • A teremben végezhető mozgásformák közül az egyik leghatékonyabb zsírégető sport
 • Egyszerű program, amely bárki által bármikor elkezdhető, edzettségi szinttől függetlenül
 • Javítja a keringési rendszert, erősíti a szívet
 • Nagymértékben javítja állóképességünket, általános kondíciónkat
 • Ízületkímélő: a helyesen beállított kerékpároknak és a végzett edzők által adott instrukcióknak köszönhetően teljes mértékben óvja ízületeinket
 • Stressz-oldó hatású: egy dinamikus tekeréssel nagyon jól levezethető a bennünk felgyűlt feszültség, így a stressz is könnyebben leküzdhető
 • formálja a farizmot, a combokat, de nem növeli azok körméretét
 • szórakoztató: a hangulatos zenék egy inspiráló edző és a jó társaság biztosítja a tökéletes kikapcsolódást

 

Tanácsok az első Spinning® órához:

 • Ha először veszel részt Spinning órán, az óra megkezdése előtt ezt mindenképpen jelezd ezt az edzőnek, és kérj tőle segítségét a kerékpár helyes beállításához!
 • Ne ess kétségbe, ha nem bírod  végigcsinálni az első órát olyan intenzitással, mint a többiek. Már 5-6 alkalom után látványos fejlődést érhetsz el, és nem csak végig tudod majd tekerni az egész órát, de elkezdheted saját határaidat feszegetni és tágítani.
 • Az edzésre hozz magunkkal megfelelő mennyiségű folyadékot és törölközőt!
 • Lehetőleg kemény talpú cipőt, vagy kerékpáros cipőt használj az edzésen! A puha talpú cipő erre az órára nem ideális.
 • Az edzés során figyelj a karok és a váll tudatos lazítására. Ha egy edzés után fáj a vállunk, a csuklónk, akkor túlzottan ránehézkedtünk a karjainkra és a kormányra.
 • Járj rendszeresen, legalább heti 2-3 alkalommal, és az eredmény garantáltan nem marad el! ;-)

 

Tekerés határok nélkül

A világon a legnagyobb tömegeket megmozgató mozgásforma a Spinning®. Ez egy zenére, edzői vezetéssel, csoportosan végzett teremkerékpározási tréning. Koncepciójánál, felépítésénél fogva szinte mindenki űzheti, korra, nemre, edzettségi állapotra való tekintet nélkül. Közel 25 éve indult útjára Amerikából, és azóta több millió ember életébe hozott pozitív változást.

Számos problémára jelent megoldást, mozgásanyagának köszönhetően betegségek megelőzésére, megszüntetésére, illetve rehabilitációs céllal is alkalmazható. Mindehhez nem kell mást tenni, mint helyesen beállítani az edzésen a Spinner® bike-okat, és követni az edző instrukcióit.

 

A Spinning® Program további előnye:

- Nagyon jó zsírégető: ha valaki felesleges kilókkal küzd, bátran kezdjen el tekerni betartva a fokozatosság elvét (kezdetben heti 2-3 alkalommal), és használjon pulzusmérő órát. Egy pulzuskontrollos tréninggel rövid idő alatt nagyon hatékonyan lehet fejlődni.

- Állóképesség fejlesztő: a rendszeresen végzett Spinning® edzéseknek köszönhetően pár hét alatt változás tapasztalható teljesítőképességünkben. A korábban nehezen, nehezebben végzett feladatokat sokkal könnyebben tudjuk végrehajtani.

- Stressz leépítő hatású: napjaink égető problémája a stressz. Mindenki rohan, a megélhetéséért küzd. A felgyülemlett feszültség levezetésének egyik legegyszerűbb és legjobb módja egy kiadós, „kőkemény” tekerés.

- Edzi a szívet és a vérkeringési rendszert: a Spinning® Program végrehajtása során meghatározott pedálfordulat- és pulzustartományban dolgozunk végig. Ennek az úgynevezett aerob határok között végzett edzésnek köszönhetően javul szívünk teljesítménye, gazdaságosabban tud működni, ezáltal a többi szervünk is – mivel a vér több oxigént tud szállítani – hatékonyabban funkcionál.

- Ízületkímélő: a helyesen beállított kerékpároknak, illetve a végzett edzők által adott instrukcióknak, tanácsoknak köszönhetően teljes mértékben óvja az ízületeket. Mivel nincs semmiféle talajhoz történő ütődés, ezért az ilyen jellegű sérülések kizártak.

- Rehabilitációs, regeneráló jellegű: a Spinning® Programon belül léteznek olyan edzéstípusok, amelyeket a betegségek, műtétek utáni felépülési, ismételt formába hozási időszakban alkalmazhatók.

- Csapatépítő edzés: mivel egy csoportosan végrehajtott tréningről van szó, számos olyan embernek hozott változást az életébe, akik valamilyen probléma (például túlsúly, szervi elváltozás) miatt más órákat nem mertek, nem tudtak látogatni.

- Hat az elmére/szellemre: az egyik legjobb mentális tréning. Nem csak testileg, de lelkileg is fejleszti az embert. Erősebbek leszünk, a mindennapi életben jelentkező problémákat is haté-konyabban tudjuk kezelni, megoldani.

- Szórakoztató: nincs annál jobb dolog, mint különböző célokkal rendelkező, de ennek eléréséhez ugyanazt a programot felhasználó, képzett edző vezetésével, hangulatos zenékre együtt tekerni.

 

A Spinning® Program hátránya:

A közel 25 éve fejlesztett edzésprogramnak egyetlen egy hátránya van, a rendszeresség. Ha valaki hatékonyan akar edzeni, tartósan, hosszú távon szeretne fejlődni, vagy szinten tartani Magát, akkor rendszeresen kell tekernie. Először heti 2-3 alkalommal célszerű kezdeni a programot, majd amint fejlődés mutatkozik, úgy lehet az edzés mennyiségét növelni. Egyetlen egy dolog, amire figyeljünk, hogy legyen pihenő időnk!

 

Tévhitek a Spinning® Programmal kapcsolatban: 

Nem megyek tekerni, mert vastag lesz a lábam.” – főleg a hölgyek hoznak fel ilyen indokot. Mivel hosszabb ideig tartó aerob, kardió edzésről van szó (nagyon ritkán kerül a pulzus ezen tartomány fölé), inkább fogyaszt és állóképességet növel, mint izmokat. Csak meg kell nézni az országúti bringásokat! Formás és izmos, de nem vastag lábuk van.

Biztosan nem bírnám ki.” – a Spinning® Program egyik alapelve, hogy a résztvevő nem az edzőnek és nem a többieknek, hanem saját magának teker. Egyénileg szabályozza az ellenállást, a tempót, bármikor pihenhet, ha úgy érzi, hogy elfáradt, de bármikor tekerhet keményebben, ha erősebbnek érzi magát.

Unalmas, egyhangú.” – Sokakban merül fel, amikor meghallják, hogy 3 kézpozíció van, 5 alapmozgást és pár haladóbb mozgást alkalmaznak. Sok minden múlik az edzőn! Ha valaki unalmasnak tartja az órát, látogasson meg másik trénert. Ha viszont már elsajátította, és biztosan végre tudja hajtani az egyes mozgásokat, akkor saját magának is állíthat össze programot, függetlenül az edzés menetétől („Megtalálhatja a saját hegyét.”). Nagyon fontos azonban, hogy előtte konzultáljon az edzővel, ugyanis sokuknak rosszul esik, ha valaki mást csinál a tréningen, mint amit ők elképzeltek! Ne felejtsünk el szólni akkor sem, ha bármilyen változás történik egészségi állapotunkban (baleset, műtét, stb.), vagy valamilyen egyéb problémával küzdünk, de ki szeretnénk próbálni ezt a nagy-szerű és méltán népszerű edzésprogramot

Órarend - Spinning terem

Táblázat nagyítása

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Vasárnap
6.00 - 7.00
7.00 - 8.00

Éva Spinning®
Éva Spinning®
8.00 - 9.00
9.00 - 10.00
11.00 - 12.00
12.00 - 13.00
15.30 - 16.30 Timesz
Zsírégetés Szeptemberig szünetel
Timesz
Zsírégetés
Szeptemberig szünetel
17.00 - 18.00


Kitti Spinracing
Szeptemberig szünetel
Klári spinracing
18.00 - 19.00 Klári Spinracing Kitti Spinracing Klári Spinracing Kitti Spinracing
19.00 - 20.00 Felnőtt Hip-hop Bakos Melis
20.00 - 21.00
21.00 - 22.00

Órarend - Spinning terem

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Vasárnap
6.00 - 7.00
7.00 - 8.00

Éva Spinning®
Éva Spinning®
8.00 - 9.00
9.00 - 10.00
11.00 - 12.00
12.00 - 13.00
15.30 - 16.30 Timesz
Zsírégetés Szeptemberig szünetel
Timesz
Zsírégetés
Szeptemberig szünetel
17.00 - 18.00


Kitti Spinracing
Szeptemberig szünetel
Klári spinracing
18.00 - 19.00 Klári Spinracing Kitti Spinracing Klári Spinracing Kitti Spinracing
19.00 - 20.00 Felnőtt Hip-hop Bakos Melis
20.00 - 21.00
21.00 - 22.00

Kérdésed van?
Tedd fel:

Partnereink: